Kodin Kattoturva

Katon säännöllinen huoltaminen lisää käyttöikää

Nykyaikaiset katemateriaalit kestävät Suomen olosuhteissa hyvin hoidettuna pitkään. Säännöllinen huoltaminen auttaa välttämään suuret kattoremontit ja pidentää katon elinikää. Katon todellista kuntoa kannattaa seurata vuosittain ja huolehtia ettei katolle ja sadevesijärjestelmiin kerääntyneet roskat ja epäpuhtaudet pääse vaurioittamaan rakenteita ja materiaaleja. Säännöllinen huoltaminen auttaa välttämään suuret kattoremontit ja pidentää katon elinikää. Kiinteistön omistajan kannattaa aina tarkistuttaa katolle syntyneet vauriot. Katon säännöllinen pesu ja suojakäsittely ovat ensisijaisia huoltotoimia katolle.

Miksi katto tulee pestä?

Katolle kerääntyy ajan mittaan puiden lehtiä, siitepölyä ja ilmassa olevia epäpuhtauksia, jotka on hyvä poistaa katolta vuosittain. Katolle kerääntyvät roskat ja epäpuhtaudet toimivat kasvualustana monille sammallajeille, lisäksi ne lisäävät kattopinnan kosteusrasitusta. Katteiden pinnassa olevat suojakerrokset voivat kulua ajan mittaan pois, mikä johtaa katon elinkaaren lyhenemiseen. Lika ja kuluminen aiheuttaa myös epäsiistin ulkonäön. Huolehtimalla katon puhtaudesta katon alkuperäinen ulkonäkö säilyy ja lisäksi varmistutaan teknisestä toimivuudesta ja suunnitellusta käyttöiästä.

Turvalliset työmenetelmät

Laadukkailla suojavälineillä ja työmenetelmillä varmistetaan, että puhdistettavat pinnat eivät vahingoitu. Käytettävät pesuaineet ovat ympäristöystävällisiä, mutta irrottavat pinttyneimmänkin lian turvallisesti. Sammaleen ja muun kasvuston tuhoamiseen ja ehkäisyyn käytettävät aineet ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia käyttää.

Tiilikaton pesu ja suoja-ainekäsittely

Tiilikaton pinta puhdistetaan huolellisesti kasvavasta sammaleesta, kasvustosta, noesta ja liasta. Rikkoontuneet tiilet vaihdetaan uusiin ja samalla tarkistetaan läpivientien ja kattoturvatuotteiden sekä sadevesijärjestelmän kunto. Ormax Tehopesu on tehokas katonpuhdistusaine, joka soveltuu käytettäväksi koko katon käsittelyyn. Tehopesu irrottaa tehokkaasti pinttyneenkin lian. Tuote levitetään matalapaineruiskulla alueittain märälle kattopinnalle ja huuhdellaan pois. Pesutulosta tehostetaan harjaamalla.

Pesun ja puhdistuksen jälkeen katon annetaan kuivua. Pinnan ollessa kuiva katolle voidaan tehdä suoja-ainekäsittely tai vaihtoehtoisesti pinnoittaa tai maalata. Ormaxin suosittelemat aineet eivät kuluta kattotiilen pintaa ja ovat valmistajan hyväksymiä. Ormax Siisti Katto soveltuu useimmille muillekin katemateriaaleille, kuten huopa, pelti ja mineriitti.

Peltikaton pesu, Puhdistus ja kasvuston poisto

Katolta poistetaan irtoroskat, kuten lehdet ja havunneulaset pehmeällä harjalla harjaamalla. Katon pinnalle levitetään Ruukki Puhdas Teräskatto puhdistusaine alhaalta ylöspäin. Tuotetta ei huuhdella pois, vaan se jätetään katolle vaikuttamaan. Tuote on kehitetty erityisesti maalipinnoitetuille teräskatoille ja se on tarkoitettu ensisijaisesti levänpoistoon. Aineen levityksen jälkeen sitä ei tarvitse huuhdella tai hangata kasvuston pinnalta pois, ellei kattoa haluta heti pintakäsitellä. Levä ja vastaavat kasvustot huuhtoutuvat säärasituksen avustuksella vähitellen pois katolta. Tarvittaessa runsaan leväkasvuston alueelle käsittely voidaan toistaa.

Jos kattopinta halutaan nopeasti puhtaaksi, käytetään katon pesussa peltikattojen pesuun suunniteltuja pesuaineita ja kattopinta pestään myös painepesurilla. Nämä yhdessä poistavat tehokkaasti rasvan, noen, siitepölyn ja muun katoille keräytyvän lian. Mikäli katto halutaan pintakäsitellä, on esikäsittely erittäin tärkeä osa katon maalaustyötä. Hyvin puhdistettuun pintaan maali tarttuu paremmin. Pestyn katon pinta voidaan maalata katon maalaukseen tarkoitetulla maalilla.

Soita 0400 421 519
Tilaa ilmainen kuntoarvio tai kysy lisää!

lue lisää! meiltä toimivat laadukkaat sadevesijärjestelmät