Kodin Kattoturva

Katon säännöllinen huoltaminen lisää käyttöikää

Nykyaikaiset katemateriaalit kestävät Suomen olosuhteissa hyvin hoidettuna pitkään. Säännöllinen huoltaminen auttaa välttämään suuret kattoremontit ja pidentää katon elinikää. Katon todellista kuntoa kannattaa seurata vuosittain ja huolehtia ettei katolle ja sadevesijärjestelmiin kerääntyneet roskat ja epäpuhtaudet pääse vaurioittamaan rakenteita ja materiaaleja. Kiinteistön omistajan kannattaa aina tarkistuttaa katolle syntyneet vauriot.

Pyydä meidät arvioimaan kattosi kunto, halutessasi saat tarjouksen katon huollosta ja pinnoittamisesta kartoituskäynnin yhteydessä.

Lue lisää:

· Kattojen pinnoitukset ja maalaukset tiilikatoille

· Kattojen pesut ja huoltoainekäsittelyt

· Sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet

Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Tiilikaton pinnoitus pidentää katon käyttöikää ja piristää koko katon ilmettä

Pinnoituksen onnistuminen edellyttää pinnan täydellistä puhdistamista liasta ja eloperäisestä kasvustosta. Tiilikatto puhdistetaan irtoliasta, sammaleesta ja muista kasvustoista harjaamalla käyttäen oikeita kattopesuaineita. Tiilenpinta huuhdellaan huolellisesti puhtaalla vedellä käyttäen painepesuria. Pestyn tiilipinnan annetaan kuivua täydellisesti ennen pohjamaalausta. Ormax Kattopinnoitteen voi levittää peittävästi siveltimellä tai korkeapaineruiskulla, pinnoitteen imeytymistä ja tartuntaa tehostaa ruiskutuksen jälkeen välittömästi tehtävä sively. Ennen käyttöä maali sekoitetaan huolellisesti. Pintamaalia ei ohenneta. Pinnoitetta varataan yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä, näin vältytään sävyerojen syntyminen. Oikein suoritettu pinnoitus mahdollistaa myös katon värin vaihtamisen!

Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Tiilikaton pesu ja suoja-ainekäsittely

Tiilikaton pinta puhdistetaan huolellisesti kasvavasta sammaleesta, kasvustosta, noesta ja liasta. Rikkoontuneet tiilet vaihdetaan uusiin ja samalla tarkistetaan läpivientien ja kattoturvatuotteiden sekä sadevesijärjestelmän kunto. Ormax Tehopesu on tehokas katonpuhdistusaine, joka soveltuu käytettäväksi koko katon käsittelyyn. Tehopesu irrottaa tehokkaasti pinttyneenkin lian. Tuote levitetään matalapaineruiskulla alueittain märälle kattopinnalle ja huuhdellaan pois. Pesutulosta tehostetaan harjaamalla.

Pesun ja puhdistuksen jälkeen katon annetaan kuivua. Pinnan ollessa kuiva katolle voidaan tehdä suoja-ainekäsittely tai vaihtoehtoisesti pinnoittaa tai maalata. Ormaxin suosittelemat aineet eivät kuluta kattotiilen pintaa ja ovat valmistajan hyväksymiä. Ormax Siisti Katto soveltuu useimmille muillekin katemateriaaleille, kuten huopa, pelti ja mineriitti.

Peltikaton pesu

Katolta poistetaan irtoroskat, kuten lehdet ja havunneulaset pehmeällä harjalla harjaamalla. Katon pinnalle levitetään Ruukki Puhdas Teräskatto puhdistusaine alhaalta ylöspäin. Tuotetta ei huuhdella pois, vaan se jätetään katolle vaikuttamaan. Tuote on kehitetty erityisesti maalipinnoitetuille teräskatoille ja se on tarkoitettu ensisijaisesti levänpoistoon. Aineen levityksen jälkeen sitä ei tarvitse huuhdella tai hangata kasvuston pinnalta pois, ellei kattoa haluta heti pintakäsitellä. Levä ja vastaavat kasvustot huuhtoutuvat säärasituksen avustuksella vähitellen pois katolta. Tarvittaessa runsaan leväkasvuston alueelle käsittely voidaan toistaa.

Jos kattopinta halutaan nopeasti puhtaaksi, käytetään katon pesussa peltikattojen pesuun suunniteltuja pesuaineita ja kattopinta pestään myös painepesurilla. Nämä yhdessä poistavat tehokkaasti rasvan, noen, siitepölyn ja muun katoille keräytyvän lian. Mikäli katto halutaan pintakäsitellä, on esikäsittely erittäin tärkeä osa katon maalaustyötä. Hyvin puhdistettuun pintaan maali tarttuu paremmin. Pestyn katon pinta voidaan maalata katon maalaukseen tarkoitetulla maalilla.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme!
lue lisää! meiltä toimivat laadukkaat sadevesijärjestelmät