Kodin Kattoturva

Katon säännöllinen huoltaminen lisää käyttöikää

Nykyaikaiset katemateriaalit kestävät Suomen olosuhteissa hyvin hoidettuna pitkään. Säännöllinen huoltaminen auttaa välttämään suuret kattoremontit ja pidentää katon elinikää. Katon todellista kuntoa kannattaa seurata vuosittain ja huolehtia ettei katolle ja sadevesijärjestelmiin kerääntyneet roskat ja epäpuhtaudet pääse vaurioittamaan rakenteita ja materiaaleja. Kiinteistön omistajan kannattaa aina tarkistuttaa katolle syntyneet vauriot.

Pyydä meidät arvioimaan kattosi kunto, halutessasi saat tarjouksen katon huollosta ja pinnoittamisesta kartoituskäynnin yhteydessä.

Lue lisää:

· Kattojen pinnoitukset ja maalaukset tiilikatoille

· Kattojen pesut ja huoltoainekäsittelyt

· Sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet

Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Tiilikaton pinnoitus pidentää katon käyttöikää ja piristää koko katon ilmettä

Tiilikaton tekninen käyttöikä on jopa 50 vuotta oikein hoidettuna. Säännöllinen huolto ja uudelleen pinnoitus antavat merkittävästi lisävuosia kotisi katolle. Katon säännöllinen huoltaminen auttaa välttämään suuret kattoremontit ja pidentää katon elinikää. Pinnoituksen jälkeen tiilikatto on kuin uusi, kotisi näyttää hyvältä. Oikein tehty tiilikaton pinnoitus kestää pitkään!

Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Tiilikaton pesu, suoja-ainekäsittely ja pinnoitus

Tiilikaton kunto ja rakenteiden toimivuus tarkistetaan puhdistus- tai pinnoitustyön suunnitteluvaiheessa. Rikkoontuneet tiilet vaihdetaan uusiin ja samalla tarkistetaan läpivientien, kattoturvatuotteiden sekä sadevesijärjestelmän kunto.

Tiilikaton pinta puhdistetaan huolellisesti kasvavasta sammaleesta ja irtoliasta. Pestään pinnat tiilikaton pesuaineella, annetaan pesuaineen vaikuttaa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Pestään tiilikatto painepesurilla ja lopuksi huuhdellaan pinnat runsaalla vedellä. Annetaan maalattavan pinnan kuivua huolellisesti.

Tiilikatto pohjamaalataan ohennetulla maalilla tartunnan parantamiseksi. Pohjamaalauksen jälkeen katto pintamaalataan. Taloudellisin maalausmenetelmänä on suurpaineruiskutus ja tarkimmissa kohdissa sively.

Katon maalaus suunnitellaan huolellisesti. Yhtenäisten pintojen maalaamista varten varataan tarpeeksi maalia samasta sävytyserästä. Näin vältetään työsaumojen ja sävyerojen syntyminen.

Talo ja ympäristö suojataan pinnoitustyön aikana huolellisesti, ja loppusiivouksen yhteydessä jätteet huolehditaan kierrätykseen.

Kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät voidaan uusia katon maalauksen yhteydessä.

Tiilikaton pesu, pinnoitus ja sen hinta?

Mitä tiilikaton pesu ja pinnoittaminen maksaa?

Omakotitalon katon pesu ja pinnoitus maksaa 3 500 – 5 500 € sisältäen tarvittavat tiilikaton pesu- ja pinnoitus, tarvikkeet, suojaukset ja vakuutukset. Kattoasiantuntijamme tutustuu perusteellisemmin teidän kattoonne ja laskee tarjouksen kotinne pinnoittamisesta. Pesun ja pinnoituksen hintaan vaikuttaa mm. katon pinta-ala, lappeiden määrä, nostimien käyttö. Muista, että työstämme voit hyödyntää kotitalousvähennystä!

Pohditko sinäkin tiilikattosi kuntoa? Pyydä meiltä tarjous tiilikaton pinnoituksesta!

Kodin Kattoturva – helpoin, nopein ja luotettavin tiilikaton pinnoitus!

Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Peltikaton pesu

Katolta poistetaan irtoroskat, kuten lehdet ja havunneulaset pehmeällä harjalla harjaamalla. Katon pinnalle levitetään Ruukki Puhdas Teräskatto puhdistusaine alhaalta ylöspäin. Tuotetta ei huuhdella pois, vaan se jätetään katolle vaikuttamaan. Tuote on kehitetty erityisesti maalipinnoitetuille teräskatoille ja se on tarkoitettu ensisijaisesti levänpoistoon. Aineen levityksen jälkeen sitä ei tarvitse huuhdella tai hangata kasvuston pinnalta pois, ellei kattoa haluta heti pintakäsitellä. Levä ja vastaavat kasvustot huuhtoutuvat säärasituksen avustuksella vähitellen pois katolta. Tarvittaessa runsaan leväkasvuston alueelle käsittely voidaan toistaa.

Jos kattopinta halutaan nopeasti puhtaaksi, käytetään katon pesussa peltikattojen pesuun suunniteltuja pesuaineita ja kattopinta pestään myös painepesurilla. Nämä yhdessä poistavat tehokkaasti rasvan, noen, siitepölyn ja muun katoille keräytyvän lian. Mikäli katto halutaan pintakäsitellä, on esikäsittely erittäin tärkeä osa katon maalaustyötä. Hyvin puhdistettuun pintaan maali tarttuu paremmin. Pestyn katon pinta voidaan maalata katon maalaukseen tarkoitetulla maalilla.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme!
lue lisää! meiltä toimivat laadukkaat sadevesijärjestelmät