Taloyhtiöt

Taloyhtiöiden kattojen huollot ripeästi ja ammattilaisen ottein.

pyydä tarjous tai kysy lisää!

Iloitse toimivasta ja huolletusta katosta

Luottettavat kattohuollot asiantuntijalta. Monipuolinen kalusto. Ota yhteyttä ja tulemme paikan päälle arvioimaan huollon tarpeen ja toteutustavan.

Kodin Kattoturva toimittaa ja asentaa kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät sekä rakennuspellitykset kaikkiin rakennus- ja remonttikohteisiin. Toteutamme myös kattojen huollot, pesut ja pinnoitukset. Saat tietää kohteen kustannukset töineen ja tarvikkeineen ilman yllättäviä kuluja. Selkeä kustannusarvio huomioi rakennusmääräykset, mutta myös esteettisen kokonaisuuden. Suomalaiset asentajamme varmistavat sinulle turvallisen, toimivan ja kauniin kokonaisuuden.

Kodin Kattoturvan asennustyölle takuu 5 vuotta

Tuotteemme ovat saatavilla kohteeseen toimitettuna ja paikalleen asennettuna. Sovimme teidän kanssanne toimitusajankohdan ja työ tehdään sovitusti valmiiksi. Kodin kattoturvalla me otamme vastuun tuotteistamme ja työmme jäljestä. Saat tuotteille kymmenen vuoden materiaalitakuun ja asennustyölle viiden vuoden asennustakuun.

Ota heti yhteyttä!

Soita 0400 421 519
Tilaa ilmainen kuntoarvio tai kysy lisää!

Kodin Kattoturvaa voi suositella

Kattoturvatuotteet

Kattoturvatuotteet valmistetaan erittäin kestävästä materiaaleista ja on suunniteltu kestämään Suomen kovat olosuhteet. Testatuista ja turvallisista tuotteista löytyy vaihtoehto vaativampaankin kohteeseen. Kaikki tuotteet ovat maalattuja, mikä antaa parhaan mahdollisen suojan korroosiota vastaan. Kattoturvatuotteiden väri valitaan yleisesti rakennuksen julkisivun ja katon värien mukaan.

Lumiesteet

Lumiesteet on suunniteltu ennaltaehkäisemään lumen putoamisesta aiheutuvia vahinkoja sekä suojaamaan katon rakenteita. Lumiesteiden avulla katolle kerääntyvä lumi pysyy katolla suunnitellusti eikä vaaranna pihalla liikkuvia henkilöitä. Suosittelemme nykyään lumiesteet asennettavaksi koko lappeen mitalle. Rakennusmääräysten mukaan lumiesteet tulee asentaa kulkureiteille, sisääntulojen kohdille sekä kadun reunoilla sijaitseville katon osille. Lumiesteitä suunnitellessa tulee ottaa huomioon katon korkeus, katon kaltevuus ja kattolappeen pituus sekä rakennusalueen maksimilumikuormat.

Turvalliset kulkutiet katolle

Kiinteistön haltijan tehtävänä on luoda katolla työskentelevälle määräysten mukaiset, turvalliset työolosuhteet eli huolehtia riittävistä kattoturvavarusteista sekä niiden kunnossapitämisestä.

Kerros- ja rivitalojen katon osalta suurimmat riskit liittyvät katon huoltotöiden sekä katolta putoavan lumimassan aiheuttamiin henkilö- ja omaisuusvahinkoihin. Kaikille katolla sijaitseville rakennuksen osille, kuten savupiipuille ja ilmanvaihtolaitteille on järjestettävä tarkoituksenmukainen, katkeamaton ja yhtenäinen kulkutie. Kattosiltaan ja tikkaisiin on turvallisuutta parantavia lisävarusteita, kuten kaiteita sekä pysty- ja vaakakiskoja turvaköysien kiinnittämiseen. Turvakiskojen ja turvavaljaiden tehtävä on turvata työntekijät katolle siirtymisten ja katolla tehtävän työn aikana. Talotikkaiden nousukorkeuden ylittäessä 8 metriä tikkaat varustetaan turvakiskolla tai selkäsuojuksella. Kattosillan kaikkien osien tulee kestää turvaköyden varaan putoavan henkilön paino. Rakennus, jonka korkeus ylittää 9 m, tulee varustaa turvaköysien kiinnitysrakentein.

Hyvin suunnitellulla katolla on turvallista liikkua sekä tehdä tarvittavia huoltotöitä.

Ota heti yhteyttä!

Soita 0400 421 519
Tilaa ilmainen kuntoarvio tai kysy lisää!

Milloin on ränniremontin aika?

Räystäskourujen vuodot ovat merkki siitä, että on aika tarkistuttaa sadevesijärjestelmä ammattilaisilla ennen suurempaa vauriota. Räystäskouru voi olla ruostunut puhki tai vanhojen kourujen liitoskohtien saumat ovat pettäneet. Räystäskourujen kiinnitykset ovat voineet myös antaa periksi, jolloin rännit roikkuvat ja veden virtaus vaikeutuu! Eikä se kovin kivan näköistäkään ole, jos maali hilseilee ja ruoste kukkii!

Sadevesijärjestelmä kerralla oikein

Kestävä ja laadukas sadevesijärjestelmä vaatii oikean mitoituksen, oikean materiaalin sekä ammattitaitoisen asennuksen. Nämä kaikki yhdessä muodostavat toimivan ja kauniin sadevesijärjestelmän.

Toteutamme saumattomat sadevesikourut asennuskohteessa määrämittaan rakennuksen räystäiden mukaan. Yksimittaisesti asennetuissa kouruissa vältytään liitoksilta ja varmistetaan sadevesijärjestelmän toiminta pitkäksi aikaa eteenpäin. Ulkopuolinen kourujen kiinnitys helpottaa kourujen puhdistusta ja huoltoa. Oikea alastulosarjojen mitoitus viimeistelee toimivan sadevesijärjestelmän ja ohjaa sulamis- ja sadevedet katolta sadevesiviemäreihin.

Ota heti yhteyttä!

Soita 0400 421 519
Tilaa ilmainen kuntoarvio tai kysy lisää!

Aikataulut pitää ja laatu on huippua

Rakennuspeltityöt mittatilaustyönä

Kodin Kattoturvalta saat kaikki rakennuspellitykset mittatilaustyönä ja paikoilleen asennettuna. Katolla on useita peltisepän töitä vaativia läpivientejä. Oikein tehty piipunpellitys tiivistää ja estää vuodot piipun juuressa sekä suojaa piippua. Piipunhattu estää veden ja lumen pääsy hormeihin. Lintuverkko estää etenkin naakkojen pesiminen piipun hormeissa – vaikka upea lintu onkin, ei hormi ole oikea paikka pesiä. Valmistamme myös kattoluukut palo-osastoihin ja ullakkotiloihin.

Ota heti yhteyttä!

Soita 0400 421 519
Tilaa ilmainen kuntoarvio tai kysy lisää!

Katon pesut ja pinnoitukset

Katon todellista kuntoa kannattaa seurata vuosittain ja huolehtia ettei katolle ja sadevesijärjestelmiin kerääntyneet roskat ja epäpuhtaudet pääse vaurioittamaan rakenteita ja materiaaleja. Ajallaan suoritetulla huoltotoimilla katon alkuperäinen ulkonäkö säilyy ja lisäksi varmistutaan teknisestä toimivuudesta sekä suunnitellusta käyttöiästä. Laadukkailla suojavälineillä ja työmenetelmillä varmistetaan, että puhdistettavat pinnat eivät vahingoitu. Käytettävät pesuaineet ovat ympäristöystävällisiä, mutta irrottavat pinttyneimmänkin lian turvallisesti.

Tiilikaton pesu ja suoja-ainekäsittely

Tiilikaton pinta puhdistetaan huolellisesti kasvavasta sammaleesta, kasvustosta, noesta ja liasta. Rikkoontuneet tiilet vaihdetaan uusiin ja samalla tarkistetaan läpivientien ja kattoturvatuotteiden sekä sadevesijärjestelmän kunto. Ormax Tehopesu on tehokas katonpuhdistusaine, joka soveltuu käytettäväksi koko katon käsittelyyn. Tehopesu irrottaa tehokkaasti pinttyneenkin lian. Tuote levitetään matalapaineruiskulla alueittain märälle kattopinnalle ja huuhdellaan pois. Pesutulosta tehostetaan harjaamalla.

Pesun ja puhdistuksen jälkeen katon annetaan kuivua. Pinnan ollessa kuiva katolle voidaan tehdä suoja-ainekäsittely tai vaihtoehtoisesti pinnoittaa tai maalata. Ormaxin suosittelemat aineet eivät kuluta kattotiilen pintaa ja ovat valmistajan hyväksymiä. Ormax Siisti Katto soveltuu useimmille muillekin katemateriaaleille, kuten huopa, pelti ja mineriitti.

Tiilikaton pinnoitus maalaamalla

Tiilikaton pinnoitus maalaamalla antaa tilikatolle kestävyyttä ja näyttävyyttä. Tiilikatto kannattaa pinnoittaa ainakin kerran elinkaarensa aikana, viimeistään noin 30 vuoden käytön jälkeen. Oleellista on kuitenkin varmistua alusrakenteiden hyvästä kunnosta. Kodin kattoturva käyttää vanhojen tiilikattojen huoltomaalaukseen kehitettyä Teknos KIRJO TILE -erikoismaalia. Tuote soveltuu sekä tehdasmaalattujen että läpivärjättyjen betoni- ja sementtikattotiilien maalaukseen. Parhaimmillaan betonitiilikatot voivat kestää oikein huollettuna jopa 100 vuotta. teknos_kirjo_tile

Tiilipinnan esikäsittely

Maalauksen onnistuminen edellyttää maalattavan pinnan täydellistä puhdistamista liasta ja eloperäisestä kasvustosta. Tiilikatto puhdistetaan irtoliasta, sammaleesta ja muista kasvustoista harjaamalla käyttäen oikeita kattopesuaineita. Tiilenpinta huuhdellaan huolellisesti puhtaalla vedellä käyttäen painepesuria. Pestyn tiilipinnan annetaan kuivua täydellisesti ennen pohjamaalausta. Pohjamaalauksessa käytetään ohennettua KIRJO TILE-maalia ja ohennettu maali maalataan siveltimellä kuivaan tiilipintaan. Maali voidaan levittää myös korkeapaineruiskulla, mutta ohennetun maalin imeytymistä ja tartuntaa tehostaa ruiskutuksen jälkeen välittömästi tehtävä sively.

Pensselityönä vai ruiskulla?

Tiilikattojen pinnoitus maalaamalla kannattaa tehdä pensselityönä! Maalin voi levitettää peittävästi siveltimellä tai korkeapaineruiskulla, maalin imeytymistä ja tartuntaa tehostaa ruiskutuksen jälkeen välittömästi tehtävä sively. Ennen käyttöä maali sekoitetaan huolellisesti. Pintamaalia ei ohenneta. Maalia varataan yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä maalia, näin vältytään sävyerojen syntyminen. Oikein suoritettu maalaus mahdollistaa myös katon värin vaihtamisen!

Katso VÄRIKARTTA (linkki avautuu uuteen välilehteen) https://www.teknos.com/fi-FI/kuluttajat-ja-ammattilaiset/varit/kirjo-varit/

teknos_logo

Peltikaton pesu, Puhdistus ja kasvuston poisto

Katolta poistetaan irtoroskat, kuten lehdet ja havunneulaset pehmeällä harjalla harjaamalla. Katon pinnalle levitetään Ruukki Puhdas Teräskatto puhdistusaine alhaalta ylöspäin. Tuotetta ei huuhdella pois, vaan se jätetään katolle vaikuttamaan. Tuote on kehitetty erityisesti maalipinnoitetuille teräskatoille ja se on tarkoitettu ensisijaisesti levänpoistoon. Aineen levityksen jälkeen sitä ei tarvitse huuhdella tai hangata kasvuston pinnalta pois, ellei kattoa haluta heti pintakäsitellä. Levä ja vastaavat kasvustot huuhtoutuvat säärasituksen avustuksella vähitellen pois katolta. Tarvittaessa runsaan leväkasvuston alueelle käsittely voidaan toistaa.

Jos kattopinta halutaan nopeasti puhtaaksi, käytetään katon pesussa peltikattojen pesuun suunniteltuja pesuaineita ja kattopinta pestään myös painepesurilla. Nämä yhdessä poistavat tehokkaasti rasvan, noen, siitepölyn ja muun katoille keräytyvän lian. Mikäli katto halutaan pintakäsitellä, on esikäsittely erittäin tärkeä osa katon maalaustyötä. Hyvin puhdistettuun pintaan maali tarttuu paremmin. Pestyn katon pinta voidaan maalata katon maalaukseen tarkoitetulla maalilla.

Ota heti yhteyttä!

Soita 0400 421 519
Tilaa ilmainen kuntoarvio tai kysy lisää!